PRZEPIS-
18-26 niedojrzalych zielonych orzechow wloskich- im mniejsze tym lepiej.
1 kilogram cukru.
1,5 litra koniaku albo innego alkoholu.
Wrzucamy orzechy do 2litrowego szklanego sloja, zasypujemy cukrem i zalewamy koniakiem.
I to juz jest wlasciwie koniec przepisu.....od nastepnego dnia dnia plyn zmienia kolor.
Tak wyglada na 3 dzien.
A tak na 4....az milo patrzec na takie zmiany. Po 40 dniach ,albo pod koniec lata odcedzamy orzechy i wlewamy zoladkowke do butelek. Mozna przechowywac ja w lodowce, albo i nie....Mozna podawac z kostkami lodu ,albo bez....
Najlepsze sa male kieliszki na nozce .
Smacznego !!!
12 komentarzy:
wygląda kusząco:)
Witaj po przerwie:)
Słój wyglada zjawiskowo, i pewnie alkohol smakuje wybornie.
Fajnie, że wracasz do pisania.
Pozdrawiam serdecznie:)
nO, KOCHANA, JAK MIŁO cIĘ WIDZIEĆ:-0 A można zostawić takie w słoiku? Fajnie wyglądają!
Wygląda cudnie!!!!
Jest przepyszne i słodkie....nawet na bezsenność pomaga.....
Witaj! Tak się jakoś mi w życiu plecie, że nie może być inaczej....
Spróbuj koniecznie!!! I łatwe i pyszne !
Witaj !!!!! Można zostawić w sloju jak chcesz ale odcedź orzechy bo się rozpaprza....
Majka!!! Zrób !!!!!
zdrowych i pogodnych swiat zycze:)
pakistan latest news
pakistan latest news
Prześlij komentarz